Võib ka nii: USA väikelinn valis oma linnapeaks kassi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Omena Historical Society

USAs Michiganis asuv väikelinn Omena valis endale hiljuti linnapea. Iseenesest pole see küll midagi ebatavalist, ent Omenas kandideerisid ametikohale ainult loomad ja linnud.

Karvaste ja suleliste linnapeadeks vannutamine on saanud Omena traditsiooniks ning  möödunud laupäeval osutus valituks üheksa-aastane kass nimega Sweet Tart, kellele jäid heitluses alla 13 koera, paabulind, kits, kana ja veel üks kass. 

Sweet Tarti kasuks rääkis tema kogemustepagas — 2015. aastal valiti kass abilinnapeaks ning enne seda oli ta külanõukogu liige. Sweet Tart jääb oma ametipositsioonile kolmeks aastaks ning tema meeskonda kuuluvad muuhulgas koerast abilinnapea ning Harley-nimeline kits, kellest sai pressisekretär. 

Kuigi Omenas on veidi üle 250 elaniku, oli inimestel võimalik hääletada ka internetis ning kokku saadi üle 7000 hääle, millest enamiku sai endale Sweet Tart. Hääle andmiseks tuli maksta dollar ja kogunenud summa läks linnakese fondi. 

Sweet Tart pole aga esimene neljajalgne poliitik USA ajaloos. Minnesotas Cormoranti linnas oli kaks aastat linnapea pürenee mäestikukoer Duke. Alaskal Talkeetnas elanud kass Stubbs oli linnapea aga lausa 20 aastat, kuni ta möödunud suvel vanadusse suri. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles