Saaremaa karupojad tuli vahendite puudumise tõttu kinni püüda suhkrukottidega

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa karupojad.
Saaremaa karupojad. Foto: Kuvatõmmis videost

Meedia vahendusel üleöö kuulsaks saanud Saaremaa karupojad tabati kolmapäeva hilisõhtul Küdema külas taluhoovist, kust päästjad nad pika meelitamise ja maadlemise järel kätte said ning mandrile viisid.

Päästeameti info kohaselt teatati kolmapäeva hilisõhtul kell 23.49 häirekeskusele, et paar päeva tagasi Saaremaal elumaja terrassile ilmunud karupojad on taas inimeste juurde tulnud, vahendab Saarte Hääl. Pooleaastased mõmmikud olid sedakorda Küdema külas, kus nad olid roninud puu otsa.

Karupoegade päästeaktsioonile tõtanud Saarte Hääle ajakirjaniku andmeil ilmutasid mõmmikud end Ranna talus, kus kohalik pererahvas neile piima pakkus ja päästjad kohale kutsus.

Et karudel oli värskelt meeles hiljutine sõit sama käruga, oli päästjatel nende uuesti käru peale saamiseks tegemist kuhjaga. Karude meelitamisele kulus päästjate andmeil julgelt enam kui tund.

Abi olid neile tulnud aga pakkuma nii jõu, nõu, kui abivahenditega kohalikud elanikud. Saaremaa päästepiirkonna juhi Margus Lindmäe sõnul leidub neil päästeautos küll kõikvõimalikku tehnikat, kuid abivahendeid karude püüdmiseks mitte. Nii olid suureks abiks Ain Rahu toodud laste mänguväljaku alused kummimatid ja tühjad suhkrukotid. 

Loe lähemalt tänasest Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles