Triibud selga! Loomaaed ootab tiigrisõpru rahvusvahelisele tiigripäevale

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eero Vabamägi / Postimees

29. juuli on rahvusvaheline tiigripäev ning sel puhul ootab ka Tallinna loomaaed kõiki tiigrihuvilisi seda üheskoos tähistama. 

Tallinna Loomaaed tähistab 29. juulil kell 11-15 rahvusvahelist tiigripäeva. Sel päeval räägivad talitajad pikalt ja laialt tiigritest, külastajad saavad tutvuda tiigritele kavandatava uue kodu Tiigrioru projektiga, mängida tiigrimängu ja teha palju muud huvitavat. Üritus toimub amuuri tiigri aediku juures.

Tiigripäeva ajakava:

  • 11:00 - Rahvusvahelise tiigripäeva avamine.
  • 11:10 - Mati Kaal räägib tiigritest, tiigripäeva ajaloost ja tiigrite olukorrast maailmas.
  • 11:25 - Tallinna Loomaaia Sõprade Selts tutvustab Tiigrioru projekti ja annab ülevaate projekti jaoks kogutud annetustest.
  • 11:35 - Tiigrioru suurtoetaja Olerex esindaja räägib, miks ja kuidas nad on tiigrite uue kodu rajamist toetama asunud.
  • 11:40 - Tiigri vader Krah Pipes OÜ viib meie amuuri tiiger Pootsmannile aedikusse kingi ja seejärel pääseb tiiger aedikusse oma kingitust uudistama.
  • 11:45 - Anne Saluneem räägib Tallinna Loomaaia tiigritest.
  • 12:00 - Algab tiigrimäng, millest võivad osa võtta kõik huvilised.
  • 13:00 - Laste poolt kirjutatud tiigriluuletuste ettekandmine ja parimate luuletajate tunnustamine.

Avatud on Mati Kaalu tiigritelk, kust kõik tiigriteemalised küsimused saavad vastuse. Vaadata saab näitust suurimatest ohtudest tiigritele looduses ja Tiigrioru projektist.

Tiigrioru projekti valmimisele Tallinna Loomaaias saab kaasa aidata kujundades endale unikaalse tiigri T-särgi või soetades tiigriküpsiseid. Tiigrite kaitsmisele maailmas saavad külastajad anda oma panuse ostes heategevuslikke suveniire.

Tiiger (Panthera tigris) on elanud Maal üle kahe miljoni aasta. Tänaseks on neid loodusesse alles jäänud 3000 kuni 5000 looma kuuest alamliigist, kuid sigimisvõimelisi isendeid võib olla alla 2500, kes viimastel andmetel elavad väikeste isoleeritud asurkondadena vaid 8 riigis: Bangladeshis, Bhutanis, Indias, Indoneesias, Malaisias, Nepalis, Tais ja Venemaal.

Amuuri tiiger on põhjapoolseima levikuga alamliik ja suurim tänapäeval elav kaslane. Tiigreid ohustab elupaikade hävimine ja killustumine, toidubaasi vaesumine, konkurents jahimeestega saakloomade pärast ning salaküttimine. Amuuri tiigri populatsiooni suuruseks on hinnanguliselt vaid umbes 500 isendit.Tallinna loomaaias elab üks amuuri tiiger: isane Pootsman, kes sündis 2011. aastal Moskvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles