Seitse pöialpoissi: Eesti Metsloomaühing päästis surmast hulga jänesepoegi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Eesti Metsloomaühingu hoolealuste read on kasvanud seitsme pikk-kõrva võrra — ühingu Järvamaa piirkonnajuhi Virge Võsujala juures on sirgumas lausa seitse armast jänesepoega.

Võsujalg selgitas, et jänesed ei ole pärit ühest pesakonnast, vaid jõudsid Metsloomaühinguni läbi erinevate õnnetuste. Mõni neist on hullemas seisus, mõni paremas, kuid kõik on siiski elus ja terved ning lähevad suuremaks sirgudes tagasi metsa. 

Paraku vajavad jänesepojad veel mõnda aega inimeste hoolt ja spetsiaalseid tooteid. Jänestele sobivaks toiduseguks vajalik piimapulber maksab 22 eurot purk ning sellest jätkub vaid kaheks nädalaks. Lisaks sellele peab annetuste toel tegutsev ühing tasuma ka kõik muud loomade aitamise ja kasvatamisega seotud kulud. Kui nad on piisavalt suured, vajavad jänesed ka väliaedikut, kus vähemalt kaks nädalat metsahäältega harjuda. Seejärel on nad valmis taas loodusesse naasma. 

Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Aita ka sina väikestel jänestel kasvada ja toeta Eesti Metsloomaühingu tegevust! Annetuse saab teha Eesti Metsloomaühingu kontole EE952200221067573100 Swedbank ja selgitusse kirjutada «jänkud ehk 7 pöialpoissi».

Telia ja Tele2 võrgust saab helistada annetustelefonidele: 9009933 — 5 eurot ja 9009955 — 25 eurot. Helistades tuleb kogu jutt ära kuulata, sest vastasel juhul annetust ei toimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles