Rumalused jätkuvad: eestlased söödavad MMSi sisse ka lemmikloomadele (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andreas Marinski / PantherMedia / Andreas Marinski / Scanpix

Viimastel päevadel on taas tugevalt esile kerkinud diskussioon mürgise naatriumkloriti ehk MMSi üle. Facebooki-lehekülg «MMS tapab tervist» jagas eile kuvatõmmiseid eestlastest, kes söödavad «imeravimit» sisse ka oma lemmikloomadele. 

Terviseamet väljastas hoiatuse, et MMS on kloordioksiidil põhinev tervisele kahjulik lahus ning selle tarvitamise tagajärjed võivad olla surmavad. Ainet kasutatakse enamjaolt tööstusliku pleegitus- või desinfitseerimisvahendina ning selle tarvitamine võib põhjustada pöördumatuid tervisekahjustusi. See aga ei takista eestlasi MMSi ise proovimast — olgugi, et igemed on õrnad ja veritsevad, olevat see mürgise aine toimimise märk ning näitavat, et haigus on kehast väljumas.

Haigustest ei puhastata aga ainult iseennast, vaid ka lapsi ja lemmikloomi, olgu viimasteks siis kassid, koerad, linnud või roomajad. Asjaolu, et loom pärast MMSi sisse söömist oksendama hakkab, peetakse heaks märgiks. Lisaks sellele propageeritakse selle kasutamist ka kõikjal, kus võimalik: difuuseriauruna, tilgutatuna joogivette, määrituna looma kõhule, peidetuna hapukoore sisse.

Lehekülje «MMS tapab tervist» tehtud postituse kommentaariumides on vastamisi inimesed, kes võrdlevad olukorda loomkatsete laboriga ning MMSi kasutajad, kes oma valikuid kaitsevad ning selle usaldusväärsust ja abi tõestada püüavad. 

Kloordioksiidi tarvitamise levik sai alguse Ameerika Ühendriikidest, kus Louis Daniel Smith hakkas 2007. aastal müüma MMSi ehk Mirace Mineral Supplement-nimelist preparaati. Smith mõisteti USAs 2015. aastal süüdi vandenõus, smugeldamises, valesti sildistatud kemikaali ravimina müümises ja kelmuses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles