Saaremaalt leitud karupojad on tõenäoliselt inimeste juures üles kasvanud (2)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa karupojad.
Saaremaa karupojad. Foto: Kuvatõmmis videost

Möödunud reedel üllatasid üht Saaremaa peret kaks nende hoovile saabunud karupoega. Asjatundjate arvates on karud aga inimeste poolt üles kasvatatud ning rohkem inimkontakti saada ei tohi.

Arvatavalt pooleaastased karupojad jõudsid juba laupäeva õhtul umbes kilomeeter eemal järgmisele Pahapilli küla taluõuele ja võtsid terrassil istet, vahendab Saarte Hääl. Peale keskööd õnnestus päästjatel, kes vahejuhtumi ka videosse võtsid, karupojad kinni püüda ja ajutiselt puuri panna. Seejärel viidi loomad neli–viis kilomeetrit eemale ja päästeti metsas lahti.

Keskkonnaameti sisekommunikatsiooni peaspetsialist Maiki Lipand ütles Saarte Häälele, et päästeameti, keskkonnameti ja keskkonnaagentuuri koostöös on plaan karupojad uuesti kinni püüda.

Kuna praegu on aga karupojad veel vabaduses, siis palub keskkonnaamet Saaremaa inimestel, kes karupoegi näevad, sellest kohe teada anda keskkonnainfo telefonile 1313. Kindlasti tuleb arvestada omaenese turvalisusega ning mitte üritada karupoegi ligi meelitada, sööta või puudutada. 

Lähemalt loe tänasest Saarte Häälest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles