Maailma uhkeim kodu: kass on juba 14 aastat elanud Istanbuli ikooniliseimas vaatamisväärsuses

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Türgis Istanbulis asuv endine basiilika Hagia Sophia on tänapäeval muuseum, kuid lisaks sellele koduks kass Glile, kellest on saanud omamoodi vaatamisväärsus.

Lühikarvaline, veidi kõõrdi vaatavate silmadega Gli on Hagia Sophias elanud lausa 14 aastat ning külastajate hulgas on ta ääretult populaarne. «Ta armastab turistidele poseerida,» sõnas giid Umut Bahçeci, kes tegi kassile ka Instagrami-konto. «Kuid ta teab väga hästi, kuhu nad minna ei tohi ning kui ta tähelepanust tüdineb, valib ta istumiseks justnimelt mõne keeluala.»

Gli lemmikkohad varieeruvad ka ilma ja aastaaegade järgi — talviti naudib ta altaril peesitamist, suvel pikutab aga jahedal põrandal päikeselaikudes. Hagia Sophias elab ka Gli õde Kizim, kuid Gli suudab kogu tähelepanu alati endale nõuda. Kord kohtus kass ka Barack Obamaga, kes Türgi-visiidi raames muuseumi külastas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles