Uskumatu vedamine: varastatud koer jõudis pärast viit aastat seiklemist tagasi koju

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scampi is now home / Facebook

Viis aastat tagasi varastati Inglismaal elava Nicola Phillipsi springerspanjel Scampi oma kodu tagaaiast. Ahastuses naine hakkas koera kadumist küll kuulutama, ent ei lootnud oma sõpra tagasi saada. 

Phillipsi sõnul varastati Scampi 2013. aasta augustis ja naabrid olid nende maja juures seismas näinud võõrast valget kaubikut. Scampi oli kiibistamata ning kui koer oleks ka mingil moel varjupaika sattunud, oleks tema omaniku kindlaks tegemine olnud võimatu.

Phillips ei hellitanud küll lootusi Scampi leida, ent tegi sellegipoolest Facebooki lehe, millel hakkas koera kadumist kuulutama. Naine postitas lehele regulaarselt, jagas saabunud vihjeid ning rääkis, kui palju ta oma neljajalgset sõpra igatseb. 

Selle nädala alguses potsatas Phillipsi postkasti aga lootustandev info — Londonist, enam kui 200 kilomeetri kaugusel naise kodulinnast Somersetist, leiti Scampi-sarnane koer. Koera karvamuster oli Scampi omaga identne ning Phillips sõitiski pealinna. 

Taaskohtumine oli südantsoojendav: Scampi reageeris koheselt oma nimele ning tundis ka pärast viit aastat oma perenaise ära. Kolmapäeval sõitis ta koos Phillipsiga koju ja naise sõnul on ta südamest tänulik kõigile, kes tema armsa sõbra tagasi tuua aitasid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles