Video: Eesti Metsloomaühingu hoole alla tuli autolt löögi saanud kährikupoeg

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Möödunud nädalal sai Eesti Metsloomaühing teate Järvamaalt leitud kährikupojast, kes oli autolt löögi saanud. Imekombel oli loomake elus, ent vajas kiirelt abi.

Kliinikusse saabudes tegi kährik küll häält ja hingas, kuid oli väga alajahtunud ja ei suutnud ei süüa ega juua. Tasa ja targu soojendati loomake üles ning peagi tuli tagasi ka tema isu. 

Väike kährik ristiti Ellaks ning kiirelt said arstid aru, et tegu on südika võitlejaga. Veterinaaridele valmistab muret aga Ella kahtlaselt punnis kõht. Tänu ultrahelile tehti kindlaks, et looma luud-kondid on terved, kuid kas tema kõhus on vaba vedelik või gaasid, ei ole veel teada. 

Lisaks sellele kahtlustatakse Ellal viirushaigust ja kärntõbe ning kuna looma kõht on lahti, hoitakse teda vedelikukaotuse vältimiseks aeg-ajalt tilguti all. Ella end aga tervisemuredest häirida ei lase — tegu on tõeliselt mängulise kutsikaga, kes on ääretult uudishimulik ja tahab pidevalt prügikasti ronida. Kui väike kährik lõpuks kosub, viib tema tee tagasi loodusesse. 

Kui soovid Eesti Metsloomaühingu tegevust ja kährik Ella paranemist toetada, saad seda teha kahel viisil.

Pangaülekandega: 

Eesti Metsloomaühing
EE952200221067573100
Swedbank
Selgitusse: Kährikupoeg Ella

Või annetustelefonidel:

9009933 — 5 eur

9009955 — 25 eur 

Praegu saab annetustelefonidele helistada vaid Telia võrgust. Helistades kuula kindlasti ära tervitustekst, sest vastasel juhul annetust ei toimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles