Humoorikas galerii: fotograaf jäädvustas naistenõgesest segaseks läinud kassid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kasside armastus palderjani vastu on teada-tuntud, ent veelgi enam ajab neid pöördesse naistenõges, mis tekitab hiirekuningates eufooria- ja heaolutunde. 

Kui Ameerika fotograaf Andrew Marttila nägi, kuidas tema toakaaslase kass naistenõgest saades käitus, üritas ta looma humoorikaid näoilmeid oma nutitelefoni kaameraga pildile püüda. Sellest omamoodi fotosessioonist sai aga Marttila uus hobi ning fotograaf avaldas hiljuti raamatu, milles dokumenteerib naistenõgese mõju all olevate kasside käitumist.

Marttila sõnul on vaatepildi parim osa ootamatus, sest kunagi ei või teada, kui totakaid nägusid kass tegema hakkab. «Ma olen aastate jooksul teinud üüratul hulgal fotosid, ent pildid kassidest on mu absoluutsed lemmikud,» sõnas Marttila. «Kassid näitavad eufoorias olles ääretult koomilisi näoilmeid ning nende pildistamine on puhas rõõm.»

Naistenõgese mõju kasside käitumisele peitub taime lehtedel, vartes ja seemnekaunades olevates eeterlikes õlides, mis matkivad kasside õnneferomoone ja stimuleerivad loomade ajudes just neid retseptoreid, mis selliste feromoonide toimele reageerivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles