Video: surmapõlguritest koerad kihutasid minema inimeste lähedusse sattunud karuoti

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PIETRO GUINI/CATERS NEWS / Caters News Agency / Scanpix

Koeri ei peeta inimeste parimateks sõpradeks ilmaasjata — oma kahejalgsete kaaslaste kaitsmiseks on nad kohati valmis ette võtma tõelisi vägitükke. 

Itaalias Abruzzo rahvuspargis asuva imeväikese San Sebastiano dei Marsi külakese asukad on nende elukohta ümbritseva elusloodusega harjunud ning seetõttu ei tasu imeks panna, et kaks vaprat koera ilma mingigi hirmuta küla uudistama tulnud karu minema ajasid. 

Tõenäoliselt oli metsaott toiduotsinguil ning talle pakkusid huvi külaservas kasvavad kirsi- ja õunapuud. Üks koertest sattus karule küll ohtlikult lähedale, ent tema väledad jalad aitasid ta hetkeks ründama asunud metsloomast taas eemale. Lõpuks sai mõmmik aru, et külla tal asja ei olnud, keeras otsa ringi ning asutas end koerte haukumise saatel minekule.

Too konkreetne karu on külaelanikele juba niivõrd tuttav, et talle on pandud ka nimi Amarena, mis tähendab musta kirssi. Kohaliku pensionäri, koerte ja karu vastasseisu filminud Pietro Guidi sõnul on karu juba mitu aastat nende viljapuude kallal käinud ning koerte haukumine annab tema tulekust alati teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles