Päevakäpp: hirmunud kassitüdruk Delisa õpib inimesi taas usaldama

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu

Saue kassikarjast pärit üle ühe aastane turvakodus elav kass Delisa on habras kui ebemeke ja õrn nagu udusulgeis linnupojake, ning veedab suurema osa enda ajast puuris teisi kasse jälgides. 

Kui Delisa veel väljas elas, õppis ta, et parem on vaikselt piiluda ja mitte trügida sinna, kus sind tähele pannakse. Ta hiilis teistele märkamatult põõsaste all või prügikastide taga, sest nii oli turvalisem. Turvakodus on hakanud kassike aga mõistma, et seal ohtu ei ole. 

Uuega eluga harjumine ja hirmudest lahti saamine võtab aega. Delisa jälgib neid kasse, kes keskpõrandal külakuhja mängivad ja inimesi paisid lunides jalust maha jooksevad.

Delisa veedab suurema osa ajast puuri otsas ja vaatab, mis ümberringi toimub. Iga päevaga nihutab kass ennast puuri servale lähemale, et teda ka natuke näha oleks. See on tema jaoks ka suur samm. Samuti see, et julgeb tulla söögiaegadel alla koos teistega krõbinaid nosima.

Delisa on hingelt veel kassilapsuke, kes vajab hella ja kaitsvat kodu. Kassitüdruk unistab imelisest kodust, kus kaoksid kõik hirmud. Ehk oled just sina see, kes tahab selle udusulekese oma pihkude vahele võtta ning kanda ta sooja kaitsvasse pessa – koju. 

Delisa on vaktsineeritud, kiibitud ja steriliseeritud. Turvakodus ootab uut kodu alates eelmise aasta oktoobrist. Kui sooviksid talle kodu pakkuda, siis palun võta ühendust MTÜ Kasside Turvakoduga

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles