Jaapanis leiti üleujutuste käigus maja katusele sattunud poni

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Sellel nädalal Jaapani lõunaosas toimunud vihmasadude käigus kadus üleujutatud jõkke väikest kasvu poni, kes leiti hiljem jõe lähedal oleva maja katuselt.  

Päästetöötajate sõnul oli looma enne katusele sattumist nähtud kadumas üleujutatud jõkke, vahendas Daily Mail. Päästemeeskond ei suutnud looma aga jõeäärsest piirkonnast leida, ning arvati, et poni uppus. Kui aga üleujutusvesi oli kadunud, leiti Leaf jõe lähedal asuva maja katuselt.

Poni oli kaetud mudaga, kuid terve. Tema jalgadel oli vaid paar väikest vigastust. Päästjad rahustasid stressis looma esmalt porganditega maha, ja seejärel toodi poni maja akna kaudu turvaliselt alla.

Üheksa-aastast poni Leafi kasutatakse Lõuna-Jaapanis asuvas Mabi talus vanade inimeste teraapialoomana. Leafi kodutalu töötajad olid nutnud, kui nägid loomakest elusa ja tervena. Poni saab endale nüüd talu töötajate sõnul juhtumist taastumiseks puhkeaja. 

Tugevad vihmasajud on Jaapanis lõunaosas palju kahju teinud, ja surma on saanud vähemalt 176 inimest ning sajad tuhanded on pidanud oma kodusest üleujutuste tõttu lahkuma. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles