India osariigis anti loomadele inimestega võrdsed õigused (3)

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sergej Razvodovskij / PantherMedia / Scanpix

India põhjaosariigi Uttarakhandi kohus otsustas eelmisel nädalal, et loomadel peavad olema inimestega võrdsed õigused, sest neil on välja kujunenud kindel isiksus, õigused ja kohustused nagu inimestelgi. 

Uttarakhandi kohus andis kõigile kohalikele loomadele staatuseks «juriidiline isik või üksus», kirjutab The Telegraph. Kohtunikud Rajiv Sharma ja Lokpal Singh andsid staatuse kõigile loomakuningriiki kuulujatele, kaasa arvatud lindudele ja veeloomadele. Lisaks deklareeris kohus, et kõik Uttarakhandi elanikud on loomade eestkostjateks, kes vastutavad loomade heaolu ja turvalisuse eest. 

India seaduse järgi on riigis kaht tüüpi juriidilisi üksuseid — isevastutavad inimesed ja juriidilised isikud, nagu alaealised, ettevõtted, kohtuosakonnad ja vaimsete puuetega inimesed. Loomad kuuluvad uue seaduse järgi viimasesse kategooriasse.  

Seaduse eesmärk on kaitsta metsikut loodust, vähendada loomade julma kohtlemist ning hoida ära loomadevastast vägivalda. Keelatud on ka põllumajandusloomadega töötamisel teravate vahendite kasutamine ja kui temperatuur on üle 37°C või alla viie kraadi, ei tohi kasutada loomi veokite vedamiseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles