Kuidas hoida lemmikuid palava ilmaga ohtliku ülekuumenemise eest?

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Konstantin Senyavskiy / Scanpix

Ameerika Ühendriikides Lõuna-Carolinas tegutsev insener Matthew Edwards töötas välja seadme Dawg Tag, mis on mõeldud koerte kehatemperatuuri mõõtmiseks ja loomade ülekuumenemise vältimiseks. 

Dawg Tag hakkab tulevikus töötama kasutades erinevaid sensorid, mis mõõdavad koera kehatemperatuuri eri piirkondades. Praegu on Matthew Edwardsi leiutatud seadeldis veel mudelivormis. Seadme süsteem annaks Edwarsi sõnul koera kehatemperatuurist palju täpsema tulemuse kui olemasolevad kaelarihmale ehitatud protsessorid, mis mõõdavad temperatuuri ainult looma kaelapiirkonnas, kirjutab New Atlas.  

Seadeldis mõõdab ka õhuniiskust, mis on üks ülekuumenemise olulisimaid põhjustajaid. Nii õhuniiskust kui koera kehatemperatuuri saab jälgida kaelarihmal olevalt ekraanilt, mis annab teada, kui näitajad on looma jaoks ohtlikud. Seadmele on sisse ehitatud USB-juhtmega laetav aku. Seadme ekraanilt saab vaadata, kui aku hakkab tühjenema.  

Matthew Edwardsi lemmikloom pandi paar aastat tagasi südamerikke tõttu magama. See innustas aga inseneri töötama välja seadme, mis tagaks, et teistel koertel selline olukord ei juhtuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles