Tallinna amuuri tiiger saab peagi laohoonest Tiigriorgu kolida

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erich Schmidt / PantherMedia / Erich Schmidt / Scanpix

Tallinna Loomaaed ja Tallinna Loomaaia Sõprade Selts algatasid kampaania, mille toel ehitada tiigrite loodusliku kodu laadne Tiigriorg. 

Ala jaguneb suureks aedikuks, mis imiteerib looduslikku ala ning teiseks väiksemaks, kus saab tiigrit vahetumalt tajuda, seejuures looma häirimata. Tiigrioru valmimiseni elab amuuri tiiger vanas laohoones, mis ei paku paraku loomväärseid tingimusi.

Hoolimata täbarast hetkeseisust on tiiger aga praegugi korralik külastajamagnet. Kampaaniaga liitus ka poliitik Mihhail Kõlvart, kes seisab selle eest, et Tallinna loomaaia tiiger Pootsman saaks uue ja väärilise kodu. 

Tulevikus rõõmustaks iga uudistajat võimalus võluva kaslase tegemisi mitmekesisemalt jälgida – seda kas läbi klaasi või siis looma jaoks märkamatuks jäävast tunnelist. Veel enam, tulevikus rajatav troopilise pilvemetsa hoone loob võimaluse jälgida tiigri toimetusi isegi kohvikuaknast.

Kui ninasarvikud välja jätta, on tiigrist viimase saja aasta jooksul saanud kõige drastilisemalt hääbuv liik. Tiigrite arvukus on vähenenud rohkem kui 20 korda, levila on aga veelgi karmimalt ahenenud. Kui kavandatav Tiigriorg muutub tõeliseks tiigrite saatkonnaks Eestis, saab ka Tallinna loomaaed anda oma panuse selle ülimalt ohustatud liigi alalhoidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles