Kangelasest kutsa päästis ohtu sattunud matkaja

lemmik.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Amelia Milling / AP / Scanpix

Koer tõmbas Alaskas matkates jõkke kukkunud Amelia Millingu veest välja, tagas tema turvalisuse ja jäi naisega ööseks kuniks abi saabus. 

7aastane Alaska husky Nanook aitas päästa Alaskas Ida-Ancordis matkanud Amelia Millingut, kui naine oli kukkunud jõkke ületades Eagle Riverit, kirjutas news.com.au. 

21aastane tudeng on pärit USA osariigist Tenneseest, ning oli matkamas Alaskas Crow Pass Trailil, kui end kolmepäevase matkaretke alguses vigastas.

Husky Nanook ja Amelia Milling
Husky Nanook ja Amelia Milling Foto: Amelia Milling / AP

Valget värvi koer Nanook leidis Millingu pärast seda, kui naine oli lumisel nõlval libastunud ja  kivilt hoobi saanud. Nanook aitas tal saada tagasi rajale ja jäi temaga abi saabumiseni. Koera nähes oli Millingi esimene mõte, et kes on koera omanik. «Ma arvan, et see koer on minu kaitseingel,» ütles Milling.

See ei olnud aga esimene kord, kui husky inimese ohust päästis.Paar aastat tagasi aitas Nanook jõest välja ka väikese türduku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles