Eeskujuks meile kõigile: Suurbritannias teenis kutsu prügi korjamise eest väärilise tasu

Minna Annabel Tismus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peter Goddard / Caters News / Caters News Agency / Scanpix

Suurbritannias Worcesteris tunnustas linnapea kodukandis kaheksa aastat prügi korjanud koera Daisyt, kes on kogunud kokku ligi 5000 tänavatele jäetud pakendit. 

9aastane koer Daisy on korjanud õllepurke, kohvitopse ja plastpudeleid sellest ajast, kui oli väike kutsikas. Koer toob koju vähemalt kaks pakendit päevas ja omanik Judy Owen arvutas kokku, et kaheksa aasta jooksul on Daisy korjanud ligi 5000 pakendit. Daisy käib mööda kodukandi parkide hekke ja põõsaid nuuskimas, et prügi otsida, ning toob selle koduaeda.  

Foto: Peter Goddard / Caters News / Caters News Agency / Scanpix

Keskkonnasõbralikku koera märkas Worcesteri linnapea, kes andis talle pitseri. Daisy on linna esimene koer, kes tunnustuse pälvis. Linnapea võttis koera omanikuga ühendust ning Owen kutsuti preemiale volikogu kontorisse järgi.

Foto: Peter Goddard / Caters News / Caters News Agency / Scanpix

«Ma tahaksin, et Daisy saaks ise ka aru, kui eriline koer ta on ja see autasu näitab seda hästi,» ütles Owen. «Ta hakkas prügi korjama, kui oli umbes ühe aastane ja see sai alguse tegelikult täiesti juhuslikult. Kord leidis ta õllepurgi ja tõi selle koju ning on sellest ajast peale on prügi vedamist jätkanud». 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles