Kassitüdruk Suusi traagiline saatus: tuli võttis perenaise ja kodu

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heiki Valner/Eestimaa Loomakaitse Liit

Suusi-nimelise kiisu lugu algab tossu täis toast, milles kaotasid elu tema eakas perenaine ja ustav koerake. Kui kiiraabiarst Mari Tali tuppa astus, valitses seal rõhuv meeleolu ja esmapilgul tundus, et päästmist ei vaja enam keegi.

«Perenaine ja sõber koer hukkusid vingumürgituse tõttu, kuid Suusil ilmselt õnnestus kuskilt eluks vajalikku õhku leida,» rääkis Tali Eestimaa Loomakaitse Liidu loomapäästja Heiki Valnerile. «Vaene koer roomas ukse juurde ja üritas läbi prao hingata, aga ilmselgelt sealt tulevast õhust ei piisanud. Nii ta seal lamaski otse ukse taga.»

Kass Suusi oli hirmunud ja tahmane, kuid hüppas Talile koheselt sülle. Kiirabiarst ei suutnud õnnetut Suusit varjupaika saata, viis ta koju ja pesi puhtaks. «Suurt kasu sellest polnud, sest veel nädalapäevad hiljem eelnes Suusi nähtavale ilmumisele temast tulev tugev suitsuhais,» nentis Tali.

Foto: Heiki Valner/Eestimaa Loomakaitse Liit

Valneri sõnul kahtlustavad naabrid, et õnnetus tegelikult õnnetus polnudki, kuna vanaproua oli varemgi siitilmast lahkuda soovinud ning ka oma loomad kaasa võtta lubanud. Suusi taastus Tali juures üllatavalt kiiresti ning sai sõbraks naise 91-aastase emaga, kelle tuppa ta koliski. 

«Küllap meenutas vanaproua endist perenaist ka ja nii nad seal elasid, jalutasid hoovis, magasid, sõid ja tegid pea kõiki asju ikka koos,» kirjutas Valner. «Mari peas hakkas idanema plaan, et äkki jätabki siis vaese kiisu üldse endale.»

See soov aga tõeks ei saa, sest Suusi ei kannata silmaotsaski teisi kasse, kuid neid elab Tali ema juures kaks. Siiamisugemetest tuleb Suusi iseloom ning tema valib mängimise ja paitamise aja ja kaitseb oma territooriumi, visates teised kiisud vajadusel toast välja.

Kui mittesobivus teiste kassidega välja arvata, on umbes kuueaastane Suusi Tali sõnul sõbralik, julge ja puhas ning on veterinaari juures teinud ära kõik vajalikud protseduurid kiibistamise, steriliseerimise ja vaktsineerimise näol.

Valner ja Tali loodavad, et oma pere õnnetul kombel kaotanud Suusile leidub kellegi kodus ja südames siiski koht. Kui see inimene oled sina, ootavad Mari ja Suusi kõnesid ja kodupakkumisi telefoninumbril 55 984 999.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles