Lõbus galerii: entusiastlikult poseerivad merilõvid lasid endast teha omapärased perepildid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Fotograaf Peter Verhoog sattus Austraalia lõunarannikul sukeldudes peale merilõvide perekonnale, kes ei pannud karvavõrdki pahaks tema soovi neid pildistada.

Verhoog leidis merilõvid üheskoos lamamast ning otsustas neid veidi jälgida. Fotograaf võttis välja oma kaamera ning koheselt hakkasid loomad tema imeliku asjapulga vastu suurt huvi üles näitama. Tänu sellele sai Verhoog loivalisi tõeliselt lähedalt pildistada ning lõpptulemusest jäi mulje, nagu oleks merilõvid end teadlikult poseerima sättinud.

Verhoog nentis, et merilõvisi ei ole lihtne pildistada, sest nende komme kiiresti ujuda teeb hetke tabamise keeruliseks. «Tundus aga, et neile meeldib sukeldujatega suhelda ja nad otsivad nende seltsi,» rõõmustas Verhoog. «Nad on naljakad ja armsad, aga sellegipoolest kiskjad — nende hambad on lähedalt vaadates üpriski hirmutavad.» Fotograaf lisas, et tavaliselt põgenevad kõik vee-elukad sukeldujaid nähes ära, ent merilõvid tulevad neid uudistama ja see teeb nendega kohtumisest alati rõõmsa sündmuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles