Vahva video: kavalad kilpkonnad ronisid jõehobu seljale päevitama

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Jõehobud on ääretult territoriaalsed loomad ning üldjuhul oma ümbruskonnas teisi neljajalgseid ei salli. Üht jõehobu ei paistnud aga karvavõrdki häirivat kilpkonnad, kes tema seljale päikest võtma ronisid.

Need Krügeri rahvuspargis elavad kilpkonnad reguleerivad oma kehatemperatuuri päikese abil ning veedavad seetõttu palju aega veest väljas, lesides kividel, langenud puudel ja mudahunnikutel. Üks seltskond rahvusparki külastavaid turiste sattus aga peale toredale vaatepildile — päevitavad kilpkonnad leidsid endale koha jõehobu seljas.

Jõehobud on tavaliselt küll agressiivsed, ent see isend lasi kilpkonnadel endale mingigi vastuhakuta selga ronida. Jõehobud söövad öösel ja veedavad kuumad päevad vees puhates ja magades ning nii on nende laiad seljad oportunistlikele kilpkonnadele suurepäraseks «sihtmärgiks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles