Päevakäpp: Tallinna tänavatelt pärit Nelson on pidanud palju kannatama

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MTÜ Kasside Turvakodu / Facebook

Sündinuna Tallinna linna tänavatel, on Nelsoni lühikene elu olnud täis liiga palju katsumusi. Meie ei suuda ega tahagi ette kujutada, mida pidi Nelson Tallinnas elava tänavakassina kogema.

Kui mitu korda pidi Nelson südame kloppides koerte eest põgenema, kui mitu korda pääses napilt auto alla jäämisest? Kui mitu korda visati teda kividega ja hurjutati eemale, samal ajal kui Nelson soovis vaid killukest toitu ja turvalist peavarju? Ta soovis vaid korraks tunda muretut elu, täiskõhutunnet ja võimalust ilma ümbruskonda koguaeg kontrollimata natukene magada.

Katsumusi täis elu on jätnud Nelsoni hinge ja välimusse oma haavad. Ta on tänaval oma elu eest võideldes ühte silma vigastanud ning on seetõttu silmast pime. Kuid see ei olegi kõige suurem haav, mille Nelson on saanud. Kõige suurem haav kipitab ja valutab Nelsoni südames. Selle haava tõttu tunneb Nelson siiani, et ta on väärtusetu. Nii kükitabki Nelson päevast päeva oma kaitsvas pesas. Tal on raske kohaneda turvakodu aktiivsete kassidega ning kui inimene tuleb, lükkab Nelson oma pisikese nina sügavale tekikihtide vahele. Mida küll võib see pisikene kassihing oma südames tunda?

Meie soovime, et Nelson saaks viimaks ometi selle, mida ta ammu väärt on — ühe rahuliku ja südamliku päriskodu, kus tal lastakse rahulikult inimesega harjuda. Kodu, kus kostitatakse Nelsonit kosutava suutäiega ning lastakse tal turvaliselt tukkuda, ilma et Nelson peaks ümbruses toimuva tõttu valvel olema. Soovime Nelsonile suure südamega kodu, kus õpetatakse Nelsonile, et pehmed paitused on ühe kassi jaoks maailma kõige parem kingitus..

Kui sinu südames on ruumi Nelsonile ja sa lubad teda tingimusteta armastada, siis kirjuta kassipoisile aadressile info@kassideturvakodu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles