Südantsoojendav video: saksa lambakoer leidis parima sõbra põdravasika näol

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shannon Lugdon / Facebook

USAs Maine'i osariigis elav Shannon Lugdon avastas eelmisel laupäeval oma aias eksinud moega põdravasika. Lugdon otsustas looma rahule jätta, arvates, et küllap ka põdra ema kusagil liikumas on, kuid naise koeral Leol olid teistsugused plaanid.

Lugdon nägi väikest põtra esmalt kella viie paiku varahommikul oma tagaaias jalutamas. Kui loom ka pärastlõunaks lahkunud polnud, helistas naine metsloomaspetsialistidele, kes soovitasid tal põtra vähemalt 24 tundi jälgida. Kui põder ka pärast ööpäeva möödumist üksi oleks, on ta tõenäoliselt ema poolt hüljatud.

Järgmisel hommikul läks Lugdon õue Maggieks ristitud vasikat otsima, kuid ei leidnud teda enam kusagilt. Arvates, et põdra ema tuli talle lõpuks järgi ja õhk oli puhas, lasi naine õue oma saksa lambakoera Leo. Koera nina on aga teadagi ääretult terav ning koheselt avastas Leo Maggie tihedas tihnikus lesimas. 

Lugdoni sõnul oli ta ääretult üllatunud, sest Maggie ei näidanud Leo suhtes üles mingit hirmu ning hakkas selle asemel koera uudishimulikult nuusutama ja lakkuma. Peagi jooksid sõbrad juba mööda Lugdoni tagaaeda ringi ning viskasid end seejärel koos maha pikutama. 

Kahe looma armas sõprus aga kaua kesta ei saanud. Kuna Maggie oli juba enam kui 24 tundi emata olnud ning vanalooma ei olnud kusagil näha, oli selge, et väike põder oli tõepoolest üksi jäetud. Peagi pärast Lugdoni perega sõbrunemist tuldi Maggiele järgi ja viidi ta Maine'i metsloomaparki, kus ta koos teiste põtradega rahulikult elada saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles