Video: USAs leiti pesakond imearmsaid, kuid sõjakaid puumakutsikaid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: / AP / Scanpix

USA rahvusparke haldava Rahvusliku Pargiteenistuse (National Park Service) uurijad leidsid ühest California kaljulõhest hiljuti pesakonna puumakutsikaid, kes sissetungijaid nähes oma pisikesed kihvad paljastasid.

Uurijad on poegade ema jälginud selle aasta jaanuarikuust ning lõpuks õnnestus neil kindlaks teha looma pesapaik. Kui emasloom lahkus, mindi pesa sisemust uudistama ning sealt avastati neli puumakutsikat.

Puuma oli oma poegade ilmale toomiseks valinud Simi Hillsi, väikese kaitseala Santa Monica ja Santa Susana mäeahelike vahel. Selle leidmine ei olnud aga lihtne ning isegi täpsete GPS-koordinaatide abil ei olnud emaslooma poolt valituks saanud lõhe avastamine kerge ülesanne.

Puumakutsikad leitud, kontrollisid uurijad nende tervist, võtsid koeproove ja panid neile külge kõrvamärgid. Kõik sinisilmsed järeltulijad olid emased ning said endale ka nimed: P-66, P-67, P-68 ja P-69.

Pargiteenistus on piirkonna puumasid uurinud ja jälginud alates 2002. aastast. Nende eesmärk on teada saada, kui lihtne on puumadel elada inimasustuse lähedal asuvates piirkondades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles