Video: nutikas koer sai käppa uste avamise ja sulgemise

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caters News Agency / Scanpix

Kutsikana väärkoheldud Colorado koer Buddy sai oma pühendunud peremehe abiga selgeks ääretult kasuliku oskuse ja oskab nüüd uksi lahti teha ja uuesti kinni panna.

Lisaks ukse avamisele oskab Buddy ka tantsida, maadligi roomata ja end käsu peale venitada. Buddy omaniku Roger Howelli sõnul õpetas ta kutsa kõigepealt helistama ukselingi külge pandud kellukest ja seejärel ust ka ise avama.

«Buddy ei haugu ja seetõttu ei saa ta meile hästi teada anda, kui ta õue soovib minna,» rääkis Howell. «Seetõttu õpetasin ma talle ära kellukese helistamise ning kui see tal lõpuks käpas oli, sai ka ukse avamine kiirelt selgeks.»

«Buddyt ja tema õdesid-vendi koheldi kutsikatena karmilt ja see on teda kõvasti mõjutanud,» jagas Howell koera kurba minevikku. «Kuid aastate jooksul on ta õppinud inimesi taas usaldama ja armastama.»

Buddy uste avamise oskus on küll kasulik, ent Howelli sõnul kasutab nutikas kutsa seda nüüd täiel rinnal ära. «Ta läheb omatahtsi õue ja tungib keset ööd ka magamistuppa,» nentis Howell. «Ning mõnikord unustab ta enda järel ukse taas sulgeda, mis on talvekuudel üpriski suureks probleemiks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles