Galerii: vaata, millised koerad kandideerivad tänavu maailma koledaima kutsa tiitlile

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõik koerad on teadagi armastusväärsed, ent mõni neist torkab silma üpriski tavatu välimusega. USAs igal aastal toimuv ülimenukas koledaima koera valimine püüab näidata, et ka sellised kutsad väärivad tähelepanu ja hellusi.

California osariigis toimuv iga-aastane võistlus toob kokku koeri kõikjalt üle riigi ning osalejad paistavad silma puseriti hammastega, ebatavaliste silmadega, räpaka karvaga ja omapäraste kehakujudega. Sel aastal juba 30. korda toimuva võistluse peaauhinnaks on 1500 dollarit, reis New Yorki ja ka palju meediatähelepanu, sest kutsadele elatakse igal aastal innukalt kaasa.

Koeri hinnatakse neljas kategoorias: esmamulje, erilised omadused, isiksus ja publiku lemmik. Korraldajate sõnul ei ole võistluse eesmärk aga kutsade üle nalja teha, vaid näidata, et ka välimuselt teistsugused koerad on suurepärased lemmikud ja ei vääri varjupaikadesse jätmist. «Varasematel aastatel on meie võistlusest osa võtnud suur hulk varjupaigakoeri, kes endale pealtvaatajate seast uued omanikud leidnud on,» rõõmustas korraldaja Christy Gentry. «Need koerad saavad kuulsusteks — üks meie võitjatest kohtus kord Donald Trumpiga.» 

Eelmisel aastal krooniti võitjaks napoli mastif Martha, keda tema perenaine Shirley Dawn Zindler kirjeldas kui ilastavat ja norskavat ent suurepärase iseloomuga kaaslast.

2017. aasta koledaim koer Martha.
2017. aasta koledaim koer Martha. Foto: Eric Risberg / AP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles