Video: tähelepanelikud ahvid päästsid kaevu uppuva leopardi elu (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Indias Rajasthanis kukkus kaheksa meetri sügavusse kaevu leopard, kes sinna lõpuks uppunud oleks, kui talle poleks saabunud abi ahvikarja näol.

Baleshwari templis asuvasse kaevu kukkunud leopardi poleks tõenäoliselt märgatudki, kui selle ümber poleks tiirlema asunud kari ahve. Templisse palvetama tulnud kohalikud panid loomade ebatavalist käitumist tähele, läksid asja uurima ning nägid pea kottpimedast kaevupõhjast vastu helkivat silmapaari.

Leopardist anti teada kohalikele metsnikele, kes otsustasid looma kaevust välja aidata pika redeli abil. Ettevaatlikult langetati redeli üks ots kaevu ning pärast paari katset õnnestus leopardil lõpuks välja ronida ja põgeneda.

«Meie päästjad tegutsesid äärmise ettevaatlikkusega, et viga ei saaks leopard ise ega ka meie meeskond,» sõnas päästemissiooni juhtinud Devendra Singh Rathore. «Kohe, kui leopard kaevust välja sai, ta põgenes ning ei rünnanud ühtegi külaelanikku ega nende loomi.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles