Video: vaata, kuidas Eesti politsei karvased kangelased pättidele tuule alla teevad

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulumäel on kolme päeva jooksul tunda olnud kõvasti sport­likku pinget, kui terviseradade mändide all selgub politsei patrullkoerte kutsemeisterlikkuse võistluse võitja.
Jõulumäel on kolme päeva jooksul tunda olnud kõvasti sport­likku pinget, kui terviseradade mändide all selgub politsei patrullkoerte kutsemeisterlikkuse võistluse võitja. Foto: /

Teisipäeval algasid Pärnu lähistel politsei teenistuskoerte kutsemeisterlikkuse võistlused, kus Eesti politsei neljajalgsed korravalvurid said oma suurepäraseid oskusi demonstreerida.

Politsei- ja Piirivalveamet jagas Facebookis videot koerte jõukasutamise harjutusest, mis filmiti linnulennult. Politseikoera jõukasutuse eesmärk on koerajuhi kaitsmine ning abistamine kurjategija kinnipidamisel ja turvakontrolli teostamisel. Päeva parima tulemuse tegid belgia lambakoer Uljas ja koerajuht Tõnu Kohver, keda näeb ka kohe video alguses.

«Hea väljaõppega teenistuskoer on oma peremehe asendamatu partner, kelle abi võib mõnes olukorras olla kriitilise tähtsusega. Tubli politseikoera kasvatamine eeldab koerajuhilt täielikku pühendamist, oskusi, teadmisi ja kannatlikust,» sõnas politseimajor Tõnu Tänav.

Praegu töötab Politsei- ja Piirivalveameti ridades 71 teenistuskoera, kellest 60 teevad patrullitööd. PPA patrullkoerteks on saksa ja belgia lambakoerad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles