Raplamaal rongi ette jäänud koer pääses imekombel eluga

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heiki Valner / heikivalner.blogspot.com.ee

Nooruke, pooleteistaastane kaukaaslase ja sakslase segu Pirru sai aprilli lõpu rongilt löögi ja vajus jõuetult maha. Ime, et ta üldse ellu jäi, sest enamasti lõppevad taolised õnnetused palju kurvemalt.

Koera eakas peremees polnud esialgu nõus looma ei ravima ega ära andma — vanahärra oli veendunud, et Pirru paraneb ise ning igasugune kliinikusse viimine on raha väljapressimine. Pensionär leebus aga, kui kohale läksid aga politseinikud ja veterinaarkeskuse ametnik ning Pirru anti üle Eestimaa Loomakaitse Liidule (ELL). 

Sealt edasi hakkasid päästjad Pirruga käima füsioteraapias ning koeraga tehti tõeliselt korralikku rehabilitatsioonitööd, kirjutas ELLi juhatuse liige Heiki Valner oma blogis. «Pirrut tohterdanud loomaarst Kelli Lomper konsulteeris temaga varasemalt ja kõik märgid näitasid, et Pirru jätkab kolmel käpal,» nentis Valner. «No pole midagi päästa kui nii palju õnnetusest aega mööda läheb.»

Foto: Heiki Valner / heikivalner.blogspot.com.ee

Nüüd on koeratüdruk Pirrul vaja vaid aega ja vaikset režiimi, et istmikunärv rahus taastuda saaks. Selleks võib kuluda aga mitu kuud, kuid juba homsest vajab Pirru uut hoiukodu, sest tema praegune valvur saab teda hoida vaid reede keskpäevani. 

Valneril on aga lootus, et hoiukodu vaja ei lähegi ja Eestis leidub keegi, kes Pirru endale päriselt seltsiliseks võtta tahaks. Hetkel on koeral küll jooksuaeg, ent selle lõppedes saab ära teha steriliseerimisoperatsiooni. Teiste koertega on Pirru suhteliselt leebe ning rohkem pakuvad talle huvi väikesed koerad.

Õppida talle meeldib ja inimeste suhtes on ta samuti armastav. Kui oleks Pirru võimuses, siis ta lausa poeks sinu sisse! Ka on ta väga usaldav ning kannatlik — arsti juures muditi teda siit ja sealt, aga ei mingit urinat ega vastuhakku.

Täpsemat informatsiooni Pirru kohta saab telefonil 50 83 336 või kirjutades katrin@loomakaitse.eu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles