Lustakas galerii: fotograaf tabas pruunkaru kuumaveeallikas vanni võtmas

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa fotograaf Gennadi Yusini kaamerasilma ette sattus tõeliselt meeleolukas hetk — üks pruunkaru oli end sättinud kuumaveeallikasse ja nautis spaad kogu hingest.

Yusin on Venemaa idaosas karusid pildistanud juba kuus aastat, kuid fotograafi sõnul oli see esimene kord, kui ta mõne neist vanniskäigult tabas. Kamtšatka geisrite org, kus Yusin fotod tegi, on maailma üks suuremaid geisrivälju, ainuke Euraasia mandril ning tuntud imeilusa looduse poolest.

Kohaliku karupopulatsiooni jaoks on org suurepärane peatuspaik, sest kuumaveeallikad sulatavad lume varakult ning piirkonnas leidub marju juba siis, kui mujal laiuvad veel lumeväljad.

«Ma olin seda karu mitmel korral näinud, kuid iga kord, kui ma temaga kohtusin, oli ilm pildistamiseks ebasobiv,» sõnas Yusin. «Ent nüüd mul vedas — päev oli kaunis ning ta otsustas vette minna.» Karu pikutas Yusini sõnul soojas vees umbes kümme minutit ning sättis end siis allika lähedale murule kuivama, mis meenutas fotograafile omamoodi päevitamist.

«Metsikute karude pildistamine on ohtlik ja selliste fotode tegemine nõuab kogemusi,» nentis Yusin. «Alles siis kui ma koju jõudsin ja fotosid vaatama hakkasin, sain ma aru, kui lähedal ma sellele majesteetlikule kiskjale tegelikult olin.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles