Bulgaarias mõisteti surma ebaseaduslikult piiri ületanud tiine lehm

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: akg/North Wind Picture Archives / akg/North Wind Picture Archives / Scanpix

Bulgaarias mõisteti surma lehm, kes loata riigipiiri ületades Serbiasse jalutas. Lehma omanikul keelati looma tagasi toomine Euroopa Liidu regulatsioonidele põhinedes.

Ivan Haralampievile kuuluv Lehm Penka sisenes Serbiasse ilma, et piirivalvurid teda märganud oleks. Looma leidis Serbia farmer, kes tema kodutalu kõrvamärgi järgi kindlaks tegi ning Haralampievile tagastada soovis. Bulgaaria võimud keelasid aga lehmal riiki sisenemise ning nõudsid, et loom peab läbima veterinaarkontrolli.

Penka viidigi kontrolli ning kuigi tema tervis oli täielikult korras, soovitas arst loom magama panna, sest ta oli lahkunud Euroopa Liidust ja ületas piiri ilma nõutavate dokumentideta. 

Veterinaarekspert Ljubomir Ljubomirov sõnas, et ametnike käed on seotud ning regulatsioonide vastu nad astuda ei saa. Penka juhtum on saanud aga suurt meediatähelepanu ning lehma kaitseks on algatatud petitsioon, mis on praeguse seisuga kogunud pea 16 000 allkirja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles