Video: Londoni loomaaias nägi ilmavalgust tõeliselt omapärane loomake

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ZSL London Zoo / Zooborns / Facebook

Aprillis korraldas Londoni loomaaia tamandu ehk väike-sipelgaõgija Ria talitajatele tõelise üllatuse — ühel päeval ilmus ta oma pesast välja, seljas imepisike järeltulija. 

Ria kaaslane Tobi saabus loomaaeda eelmise aasta oktoobris ning talitajate arvutuste kohaselt hakkasid tamandud järeltulija loomisega pihta juba esimesel kooselatud nädalal. Talitaja Steve Goodwin nentis, et Ria tiinust küll kahtlustati, ent väikese tamandua saabumist veel nii kiirelt ei oodatud.

«Ria läks sel hommikul oma pesakasti, mis pole ebatavaline, sest tamandud on öise eluviisiga ja magavad päeva jooksul tihti,» meenutas Goodwin. «Kuid samal pärastlõunal tuli ta välja ja meie kõigi üllatuseks oli ta seljal väike beebi.»

Väike tamandu sai hüüdnimeks Poco ja sünnist saati on ta iga hetke veetnud oma ema juures. Nüüd on Poco aga piisavalt sirgunud ja uudishimu ajab teda aedikut avastama. Ka ema Ria ei ole enam ülivalvas ja laseb Pocol ringi vaadata ka siis, kui külastajad neid klaasi tagant piidlevad. 

Sipelgaõgijad kasutavad söömiseks oma keelt, mille pikkus võib ulatuda kuni 40 sentimeetrini. Keele abil korjavad nad puutüvedest välja putukaid ning ka Pocot on nähtud keele kasutamist harjutamas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles