Kurb lõpp: surnud vaalalise kõhust leiti üüratu arv kilekotte

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukkunud grinda. Foto on illustratiivne.
Hukkunud grinda. Foto on illustratiivne. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Mõne päeva eest avastati ühest Tai lõunaosas asuvast kanalist nukras seisus väike vaalaline grinda. Loom oli vaevu elus ning oksendas enne surma välja viis kilekotti.

Peale looma leidmist tõid abistajad kohale poid, et grindat veepinnal hoida ning hoidsid ta pea kohal päikesevarju. Veterinaaride meeskond püüdis küll grinda elu päästa, ent tulutult. Lahkamisel selgus, et looma kõhus oli 80 kilekotti, mis ühtekokku kaalusid pea kaheksa kilogrammi.

Vaala kõhust leitud kilekotid
Vaala kõhust leitud kilekotid Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS / Scanpix

Merebioloog Thon Thamrongnawasawat nentis, et kilekotid muutsid söömise vaalale võimatuks. Tai on kilekottide kasutamise poolest maailmas esirinnas ning igal aastal sureb seal erinevate plastikute organismi sattumise tõttu vähemalt 300 merelooma, näiteks delfiinid, merikilpkonnad ja ka grindad.

Grinda kurb lõpp tekitas tailaste hulgas palju pahameelt. «Ma tunnen kaasa loomale, kes ei teinud midagi valesti, kuid pidi kannatama inimeste käitumise tõttu,» võttis üks Twitteri-kasutaja juhtumi kokku. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles