Ääretu rumalus: üliagarad abistajad söötsid oravapoja lehmapiimaga surnuks

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Eesti Metsloomaühingu Raplamaa piirkonnajuhi Gabriel Vodolaztšenko ponnistustele vaatamata suri inimeste võhiklikkuse tõttu kriitilisse seisu sattunud oravapoeg. 

Haapsalu lähedalt avastatud oravapoja leidjad otsustasid looma ise üles kasvatada ning olid teda enne loomapäästjate sekkumist kolm päeva lehmapiimaga toitnud. Lehmapiim on teadagi mõeldud aga vasikatele ja väikese oravapoja jaoks oli tegu liialt rammusa toiduga.

Vodolaztšenko juurde saabudes kaalus orav vaid 43 grammi ning vale toitumise tagajärjel kimbutas teda ränk kõhulahtisus. Metsloomaühingu poole pöördusid entusiastlikud oravakasvatajad alles siis, kui loom oli muutunud loiuks. Vodolaztšenko andis endast küll parima, ent eile õhtul orav suri. 

Seetõttu panevad loomapäästjad inimestele südamele, et loomapoegade agar toitmine tuleb neile tõenäoliselt kahjuks. Pigem ei tuleks kogemuste ja teadmiste puudumise puhul üldse alustadagi. Lisaks lehmapiima mittesobivusele võivad oravapoegadele saatuslikuks osutuda valed toitmisvõtte, mille tagajärjel piim loomade kopsu satub. Sellises olukorras jäävad ellu vähesed.

Kõige õigem tegevus oravapoegade päästmisel on võtta ühendust spetsialistidega Eesti Metsloomaühingust numbril 5632 2200. Sealt antakse edasised käitumisjuhised, et abivajav loomake jõuaks kogenud päästjateni, kes temaga ise edasi toimetavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles