Video: vähk ohverdas kuumast supist pääsemiseks sõra

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Internetis on nädala ajaga enam kui miljon korda vaadatud videot vähist, kes supipotist pääsemiseks oma sõra küljest tõmbas ja jooksu pistis.

Videoklippi jagas Hiina sotsiaalmeedialehel Weibo kasutaja nimega Jiuke, kes oma sõnul vähikese lemmikloomaks võttis. Enne seda oli video kogunud lugematul hulgal kommentaare kasutajatelt, kes palusid tal loom ellu jätta.

«Ma jätsin ta ellu,» kirjutas Jiuke hilisemas postituses. «Ma viisin ta endaga koju ja kasvatan teda nüüd akvaariumis.»

Hiinas on jõevähkide järele suur nõudlus ning neid serveerivad restoranid on külastajate seas ääretult populaarsed. Üheks põhjuseks arvatakse olevat asjaolu, et loomi süües on hea näost näkku suhelda: kuna nende kestad tuleb kinnaste abil maha koorida, ei vahi keegi sööjatest telefoniekraami. 

Jõevähi kadunud sõra pärast aga muret tunda ei tasu — nendel loomadel on kehaosade kaotuse korral regeneratsioonivõime ning kaotatud sõrg asendub ajapikku uuega, ehkki tavaliselt väiksemaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles