Eesti loomakaitsjad paluvad: ära jäta aiaelanikke janusse surema

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Hoffmann / Caro / Hoffmann / Scanpix

Eesti Metsloomaühingu hoiukodudesse on viimasel sattunud aedadest leitud apaatseid siile. Lähemal vaatlusel on selgunud, et tervisega on neil küll korras, ent keha vaevleb vedelikupuuduses ja näljas.

Seoses kuumade ja kuivade ilmadega tegid avaliku pöördumise ka Soome loomakaitsjad, kutsudes inimesi üles mõtlema ka loomade-lindude peale. Siilid ja oravad on suures hädas ning vedelikupuuduses emad ei jaksa oma poegade eest hoolitseda. Pääsukestel ei ole aga piisavalt märga savi pesaehituseks.

Eesti Metsloomaühing palub kõigil, kel võimalik, viia aedadesse või muudesse sobivatesse kohtadesse loomadele ohutuid madalaid veenõusid ning mitte unustada neid ka igapäevaselt täita. Veenõu ei tohi olla liialt sügav või kõrge äärega, sest vastasel korral tekib risk, et loomake jääb sinna lõksu või upub. Suurtele sügavatele veetünnidele tuleks peale panna võrk või kate, et loomad janu kustutama tulles neisse sisse ei kukuks.

Ka väikestele laululindudele on vaja nii joogi- kui ka suplusvett. Pääsukeste elupaikades soovitavad loomakaitsjad saviseid kohti kasta. Aedadest või mujalt tehiskeskkonnast leitud loiud loomad või linnud tuleks aga viia varjulisse kohta ja neile vett pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles