Imearmas galerii: väsinud lõvikutsikas otsustas aja maha võtta

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõige parem viis hommikut alustada on heita pilk peale ühele tõeliselt nunnule galeriile. Tänase fotoseeria kangelaseks on lõvikutsikas, kes mängimisest tüdines ja selle asemel hoopis kivi otsas poseerima hakkas.

Tansaanias Serengeti rahvuspargis elav lõvipoeg veetis lustides tükk aega ning tema «ohvriks» oli emalõvi sabatutt, mida too edasi-tagasi vehkis. Ühel hetkel tuli rumalused aga lõpetada ning kutsikas hakkas otsima kohta, kus end mugavalt sisse seada. Valituks osutus kivi, mille otsast avanes ümbruskonnale suurepärane vaade. 

Lõvikutsikat märkas Iisraelist pärit Yaron Schmid, kes Serengetis safareid korraldab. Koduriigis töötas Schmid loomaarstina, kuid soov rännata mõjutas teda valima hoopis giidiametit. Mees nentis, et tema fotodele jäänud lõvikutsikas oli tõeliselt karismaatiline ning kohati meenutasid looma venitused ja poosid omamoodi joogat.

«See piirkond on suurte kaslaste vaatlemiseks parim ning ma sattusin peale karjale, mille liikmete hulgas oli ka mitu lõvikutsikat,» meenutas Schmid. «Nad püüdsid ühe emalõvi tähelepanu tema sabaga mängides tõmmata, kuid tulutult. Lõpuks andsid nad alla, jätsid täiskasvanud põõnama ja hakkasid omaette toimetama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles