Jahmatav video: krokodilli lõugade vahele jäänud gnuu pääses tänu ootamatutele abilistele

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Lõuna-Aafrika Vabariigis asuv Krügeri rahvuspark on safarituristide hulgas ääretult populaarne. Hiljuti said pargi külastajad näha aga tõeliselt dramaatilist võitlust.

Seltskond turiste oli parajasti jälgimas üht veesilma, mille ääres kosutas end kari gnuusid. Ühtäkki sattusid loomad aga paanikasse ning üritasid üksteist rammides võimalikult kiiresti jooksu panna. Hirmu põhjustajateks olid krokodillid, kel kindel eesmärk mõni kabjalistest lõunasöögiks kätte saada. Üks gnuudest polnudki piisavalt kiire ning pidi surmale sõna otseses mõttes suhu vaatama, sest hiiglaslik krokodill ajas oma lõuad laiali ning haaras looma peast kõvasti kinni.

Võitlus elu eest kaua ei kestnud, sest kohale tormas kari jõehobusid, kellele polnud ilmselgelt meeltmööda, et nende territooriumil selline kähmlemine toimus. Niimoodi päästsid nad gnuu täiesti tahtmatult krokodillide hammaste vahelt. Jõehobud nalja ei mõista ja nende kohalolek peletas jõest minema nii krokodillid kui ka gnuu enda.

Video kommenteerijad nentisid aga, et tegemist polnud suuremat sorti pääsemisega — selgelt on näha, et gnuu üks jalgadest oli krokodillirünnakus raskelt vigastada saanud ning on ime, kui loom peagi mõne maismaakiskja saagiks ei lange. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles