Uskumatu vaatepilt: rebane ja kotkas võitlesid õhus jänese pärast (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Loodusfotograaf Kevin Ebi sattus nägema tõeliselt dramaatilist lahingut rebase ja kotka vahel. Looma ja linnu võitlus surnud jänese üle viis nad rohkem kui kuue meetri kõrgusele õhku.

Ebi oli parajasti pildistamas Washingtoni osariigis asuvas San Juan Islandi rahvuspargis, kui ta märkas noort rebast, kellel oli hambus surnud jänes. Äkitselt ilmus kriisates välja valgepea-merikotkas, kes jänesele küüned sisse lõi ning sellega minema lennata püüdis. Rebane aga alla ei andnud — ta jäi kõigest jõust jänesest kinni hoidma ning kerkis koos oma saagiga õhku. Lõpuks vandus reinuvader siiski alla, avas oma lõuad ja potsatas tagasi maapinnale.

«Pole mingit kahtlustki, et valgepea-merikotkad on võrratud kütid,» nentis Ebi vahejuhtumit kommenteerides. «Kuid lisaks sellele on nad andekad ka teiste loomade püütud saagi varastamises. See lahing toimus enam kui kuue meetri kõrgusel õhus — ma pole kunagi midagi sellist näinud.»

Kogu vahejuhtum kestis vaid kaheksa sekundit. Ebi kinnitas, et kuigi rebane väljus sellest kaotajana, jäid tema kondid siiski terveks ning loom suundus tagasi oma pere juurde. Lisaks Ebile sattus kotka ja rebase võitlust nägema ka Zachary Hartje, kes rebase õhulennu videolindile jäädvustas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles