Venemaal mürgitatakse jalgpalli MM-i eel massiliselt koeri

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nähtamatud Loomad

Vähem kui kuu aja pärast toimuva jalgpalli MM-i eel on Venemaa valitsus võtnud nõuks tänavatelt eemaldada tuhandeid kodutuid koeri. Varjupaikadesse viimise asemel loomad aga mürgitatakse ja jäetakse surema.

MM-i ühest võõrustajalinnast Volgogradist pärinevatel videokaadritel on näha lumel lamavat tugevates krampides koera, keda ümbritsevad välja oksendatud vere laigud. Tihti söödetakse neile näljastele ja hädas olevatele koertele sisse surmavate kemikaalidega mürgitatud liha. Need, keda koerad olid usaldanud, tulevad hommikul korjustele järele, viskavad need autodele ja viivad prügina minema. Teised loomad aetakse «hävitussalkade» poolt kokku ja tapetakse. Kohalikke hävitajaid tasustatakse iga looma pealt.

Hoolimata Venemaa valitsuse lubadustest loomad enne MM-i algust turvaliselt majutada on tänavatel liikuvad koerad ikka veel tõsises ohus. Seetõttu alustas Eesti loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad üleeuroopalise kampaaniaga, kutsudes FIFA-t üles vastutust võtma kodutute loomade surmade eest ja lisama oma eetikakoodeksisse loomade heaolu klausli.

«FIFA MM on üks maailma uhkemaid spordiüritusi, mille raames tuleks tähistada inspireerivat pühendumust ja suuri saavutusi. Selle asemel on kogu üritus varjutatud kodutute loomade jõhkrast tapmisest, et võõrustajalinn tunduks «puhtam»,» kommenteeris toimuvat Nähtamatute Loomade kampaaniajuht Birgit Nurmela. «Kodutute loomade tapmine on nii ebamoraalne kui ka ebaefektiivne. Me kutsume üles loomaarmastajaid üle kogu maailma alla kirjutama FIFA-le suunatud petitsioonile, et lõpetada sellised tapmised igaveseks.»

Petitsiooni saad allkirjastada siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles