Teraapiakoer Alfi maandas raamatukogus tudengite eksamipinget

Kristel Kaljuvee
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alfi sai kohe üliõpilaste seas menukaks.
Alfi sai kohe üliõpilaste seas menukaks. Foto: Kristel Kaljuvee

Täna algas Tartu ülikooli raamatukogus ööraamatukogu, mil lugemissaali hoitakse lahti kuni südaööni, et tudengitel oleks eksamiperioodil koht, kus õppida. Lugemissaalis käis üliõpilasi rahustamas ka teraapiakoer Alfi, kelle ümber tudengid puntrasse kogunesid.

Siberi haski tõugu koera perenaine, Tartu ülikooli stomatoloogiakliiniku arst-õppejõud Triin Jagomägi selgitas, et Alfil on võime inimesi rahustada ja nende stressi maandada. «Teraapiakoer saabki olla ainult selline koer, kes naudib inimeste puudutust. Ja Alfi loomulikult naudib. No vaadake ise,» ütles Jagomägi viidates üliõpilastele, kes mitte ei tahtnud koera paitamisest ja sügamisest väsida.

Tartu ülikooli teise kursuse arstitudeng Ralf Raava ütles, et tunneb end pärast koera silitamist juba natuke rahulikumana. «Kui sa oled eksamiperioodil juba mitu päeva järjest õppinud, siis on ikka väga mõnus, kui vahepeal tuleb koer, keda sa saad katsuda, sügada, lihtsalt korraks mõtted peast välja lasta ja vahetult loomaga suhestuda,» rääkis ta. «Stressihormooni tase läheb alla ja tõuseb oksütotsiini tase, mis on seotud lähedustundega.»

Viie ja poole aastane Alfi töötab argipäeviti hambaravikliinikus, kus tema töö on rahustada pisikesi patsiente, kes pelgavad hambaarstitooli istuda.

Teraapiakoer on ööraamatukogus ka järgmisel ning ülejärgmisel esmaspäeval. Ööraamatukogu käigus saab raamatukogus esmaspäevast neljapäevani õppida kella kümnest hommikul südaööni. Muudel päevadel on raamatukogu avatud tavakellaaegadel. Ööraamatukogu kestab kolm nädalat ning lõppeb 7. juunil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles