Vahva video: surikaadipojad on tõelised väikesed väänikud

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Märtsi lõpus sündis Inglismaal Chesteri loomaaias pesakond imearmsaid surikaate. Nüüdseks pea kahekuused surikaadipojad näitavad iseloomu ning nagu teisedki looma- ja inimlapsed, armastavad ka nemad mängida.

Nelikud olid seni uudishimulike pilkude eest peidus, ent nüüd on nende vanemad Huskie ja Beagle lubanud neil aedikut uudistama asuda. Väikeste surikaatide sugude kindlaks tegemine pole veel toimunud, ent kui need teada on, hakatakse vaagima nimevariante.

«Huskie ja Beagle on külastajate seas ääretult populaarsed ning meile valmistab palju rõõmu, et nad esmakordselt lapsevanemateks said,» sõnas talitaja Kirsten Wicks. «See on küll nende esimene pesakond, kuid nad on laste kasvatamisega imeliselt hakkama saanud ning moodustavad suurepäraselt töötava pere.»

Looduses elavad surikaadid Lõuna-Aafrika Vabariigis, Namiibias, Botswanas ja Angolas. Perekonnad moodustavad suuri, kuni 30 isendist moodustunud gruppe. Surikaadid on ekspertkaevajad, kes toituvad peamiselt putukatest ja teistest väikestest selgrootutest. Praeguse seisuga pole tegu ohustatud loomaliigiga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles