Lemmikute lemmik: milliseid protseduure tehakse lemmikute spaas?

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Arne Trautmann / Scanpix

Marianne ja tema parim sõber Hugo külastavad seekord tõelist koerte spaad, kus loomakest ootab ees põhjalik pesu, küünte lõikus ja lõõgastav massaaž. 

Grooming on koht, mis hõlmab kõike, mis seotud lemmiklooma karvastiku, välimuse ja isegi veidi tervisega. Muuhulgas pakutakse loomadele silmade, kõrvade ja käpapadjandite puhastust.

Groomingu võimaluste kasutamiseks ei pea olema koera- või kassiomanik — oodatud on näiteks ka jänesed ja merisead. Looma peremees ei pea ise kohapeal ootamagi ning saab sellel ajal teha muid asjatoimetusi.

Küünte lõikus pole kõige meeldivam asi ja et koer sellega harjuks, peab seda tegema hakkama juba kutsikaeas. Hea mõte on sellel ajal kutsale pakkuda preemiat: kui üks küüs on lõigatud, saab koer selle eest maiust ning talle jääb positiivne mulje. Kui koer käpa maha paneb ning tema küüneots maad puudutab, on lõikamiseks absoluutselt viimane aeg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles