Hea teada: kuidas oma kassi veetarbimist suurendada

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Astrid Gast / PantherMedia / Astrid Gast / Scanpix

Suvesoojadega peame me kõik tarbima rohkem vedelikku ning see ei käi ainult inimeste kohta — ka meie neljajalgsed sõbrad peavad oma keha veevarud piisaval tasemel hoidma. Kui sinu kass sööb aga vaid kuivtoitu ning vett juua ei armasta, tuleb kasutusele võtta abinõud, et tema vedelikutarbimist suurendada. 

Vedelikupuudus toob endaga kaasa erinevaid terviseprobleeme ning see võib sinu kassi tervist rängalt laastada. Kui sa kahtled, et sinu nurruv sõber piisavalt vett ei joo, tasuks võimalik dehüdratsioon kõigepealt kindlaks teha. Lihtsaim moodus selleks on kontrollida kassi nahka — see peab olema elastne ning kui sa märkad kuivust ja naha ketendamist, on üsnagi tõenäoline, et loom peab rohkem vett jooma. 

Pane välja rohkem veenõusid

Kassile mitme veeallika pakkumine on hea mõte ning see kehtib eriti siis, kui sinu peres on rohkem kui üks neljajalgne. Kõik veenõud peaks olema kodu erinevates kohtades, et joomine kassile võimalikult mugavaks teha. Kassid on ka valivad loomad ning võib juhtuda, et mõni kauss neile lihtsalt ei meeldi ning nad keelduvad sellest joomast. Testi erinevaid anumaid, et näha, milline kassile hästi sobib ja milline talle üldse peale ei lähe.

Paku kassile vedelikurikast toitu

Mõni kass on tõeline krõbinasõltlane ning neid on kahtlemata mugavam kasutada, sest erinevalt pehmest kassitoidust püsivad krõbinad kauem värskena. Kassi veetarbimist on aga kõige lihtsam tõsta justnimelt toidu kaudu ning seetõttu tuleks talle pehmeid kassitoite pakkuda võimalikult tihti. Ka siin tuleb ette mõningast eksperimenteerimist: mõned kassid jumaldavad näiteks kanalihast tehtud palakesi, ent teised ei võta neid suu sissegi.

Proovi erinevaid veetüüpe

Kassid võivad jonnakad olla ka vee maitse suhtes ning olenevalt sellest, milliseid aineid vesi sisaldab, võib selle maitse kassi jaoks ebameeldiv olla. Kaval nipp on veega segada veidi kanapuljongit ning isegi veidi huvitavat maitset on tõenäoliselt piisav, et kassis huvi tekitada. Viimasel juhul tuleb vett vahetada ja joogikaussi pesta aga tavapärasest tihedamini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles