Päevakäpp: Silguke-Pulgake on vaid kuuvanune krutskeid täis kassiplika

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Kassisõprade Kogukond MTÜ

Oled sa juba kuulnud kassipojast, kellel on tõeliselt omapärane nimi: Silguke-Pulgake? Selle teenis ta välja oma lustaka magamisasendiga — kõht taeva poole, käpad ilusti külje peal justkui silk pütis.

Napilt ühekuune kiisuplika jõudis MTÜ Eesti Kassisõprade Kogukond hoole alla selle nädala esmaspäeva õhtul. Silgukese ja tema vennaraasu leidis ühest Riisipere kivihunnikust eakas naisterahvas, kellel aga kassilaste aitamiseks võimalused puudusid. Nii liikusid väikesed nurrujad pere kätte, kes hakkas kiisudele uut algust otsima.

Vennake leidis endale kiirelt uue kodu ning kolis mereäärsesse Paldiskisse. Kiisuplikale veel aga ühtegi pakkumist tulnud ei ole ja nii ta ootab, et ka teda keegi endale sooviks. Ootamisel pole aga häda midagi, sest Silguke saab vaatamata oma noorele eale kassieluga suurepäraselt hakkama — mängib ja möllab, oskab end ise pesta ja potil käia ning sööb omal jõul. Viimane käib küll nii, et terve kehaga ronitakse kaussi, aga siiski saab midagi ka kõhtu. Küll need lauakombed ükskord tulevad. 

Foto: Eesti Kassisõprade Kogukond MTÜ

Ainukeseks murekohaks on kahtlane laik kulmul, mille kontrollimiseks on vaja ette võtta kliinikuvisiit. Seal saab Silguke ka vaktsineeritud  ja kui tervis korras, võib ta juba kuu aja pärast uude koju minna — vaja vaid veidi hea ja rammusa toidu peal kosuda ning vapraks ja julgeks kassitüdrukuks kasvada.

Kui leiad, et selline väike karvapall just sulle sobiks, kirjuta Silgukesele aadressil eesti.kassisoprade.kogukond@gmail.com ja võta ta enda juurde. Kui tahad kiisupoja kliinikuprotseduure ja kasvamist toetada, saad seda teha pangaülekandega: 

Eesti Kassisõprade Kogukond MTÜ 

Swedbank EE442200221066745638 

Selgitus: «Silguke-Pulgake»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles