Omapärane, ent nunnu: Praha loomaaias nägi ilmavalgust pisike tuhnik

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Zoo Praha / Facebook

Hiljuti teatas Praha loomaaed sotsiaalmeedias rõõmustavast uudisest — 22. aprillil ühines loomaaia perega väike tuhnik, keda külastajatel nüüd võimalus näha on. Loomaaed jagas ka videot sellest, kuidas loomake ema kaisus magab ja oma aedikut uudistab.

Väikese tuhniku sugu praeguse seisuga teada ei ole, ent loomaaed loodab selle varsti kindlaks teha. Seejärel hakatakse loomakesele otsima nime ning tõenäoliselt kaasatakse valikusse ka külastajate pakkumised.

Foto: Zoo Praha / Facebook

Kuigi tuhnikute arvukus on kahanenud, on nad looduses siiski soodsas seisus. Nad toituvad termiitidest ja sipelgatest, mille leidmiseks kasutavad nad oma pikka londitaolist koonu ning nagu nende nimigi ütleb, kasutavad nad seda mullahunnikutes tuhnimiseks. 

Tuhnikute tiinus kestab seitse kuud ning üldjuhul sünnib korraga vaid üks järeltulija. Ema hoole all sirgub väike tuhnik veidi üle kahe kuu ning alles siis hakkab ta koos emaga toiduotsingutel kaasas käima ja omapäi hakkama saamist õppima. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles