Ahastamapanevalt nunnu: Eesti Metsloomaühingu hoole all on üheksa väikest pikk-kõrva

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Nagu nende MTÜ nimigi ütleb, tegeleb Eesti Metsloomaühing linnakeskkonnas või looduses inimtegevuse tõttu hätta sattunud metsloomade abistamisega. Nüüd on nende hoole all lausa omamoodi lasteaiarühm — üheksa jänesepoega, kes Harjumaa erinevatest piirkondadest kokku korjati.

Sõimerühm sai alguse aprilli keskpaigas, kui metsloomaühingule teatati mõnepäevase vahega neljast jänesepojast. Kolm neist leiti ühelt Viimsi ehitusplatsilt kössitamast ning neljandast andis teada üks Õismäe lasteaed. Vaid päev hiljem helistati lasteaiast aga taas — leitud oli veel üks jänesepoeg ning koos teiste pikk-kõrvadega rändas too ühingu Harjumaa piirkonnajuhi Eino Roosioksa hoole alla.

Kus on, sinna tuleb aga juurde ning vaid mõne päeva pärast oli Roosioksa juures kasvamas lausa kaheksa jänest. Veidi aega tundus, et jänkulaviin oli peatunud, kuid küll küllale liiga ei tee ning mai teisel nädalal ühines seltskonnaga veel üks, üheksas pikk-kõrv.

Jänkud siiski perelemmikuteks ei kasva, sest tegu on ikkagi metsloomadega ning metsloomaühingu eesmärk on nad lõpuks rehabiliteerida ja vabastada. Nii läheb ka lasteaiarühmaga — kui nad on võimelised omapäi hakkama saama, kolitakse nad suurde väliaedikusse, kus inimkontakt puudub. Seal löövad välja jänkude loomulikud instinktid ning mõne nädalaga muutuvad nad metsikuteks ja hakkavad inimesi pelgama. Seejärel viib nende tee lõpuks vabadusse.

Metsloomaühing tegutseb annetuste kaasabil ning ka väikesed pikk-kõrvad on üles kasvanud justnimelt tänu toetajatele, kelle abiga soetatakse vajalikku piimapulbrit. Kui ka sina tunned, et just jänesepojad on need loomad, kelle abistamist sa omalt poolt toetada soovid, saad selleks otstarbeks teha annetuse Eesti Metsloomaühingu pangakontole:

Eesti Metsloomaühing 
EE952200221067573100 Swedbank
Selgitus: «jänesepoegade toetuseks» või «metsloomade ravi- ja toidukulude katteks» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles