Humoorikas video: vares varastas krediitkaardi ja püüdis rongipiletit osta

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Varestel on teadagi täiesti lendamiskõlbulikud tiivad, kuid miks neid kulutada, kui saab sõita rongiga? Vähemalt nii paistis arvavat üks vares, kes Jaapanis piletiautomaadist rongipiletit osta püüdis ja selle tarbeks krediitkaardi varastas.

Mai alguses seisis jaapanlane Kinoshita Shoji parajasti järjekorras, et osta rongipiletit. Mehele jäi silma aga omapärane vaatepilt: piletiautomaatide juurde saabus vares, kes ühte neist kasutada püüdis. Ümberringi seisvad inimesed end aga linnust häirida ei lasknud.

Vares sai kiirelt aru, et tasuta ei anta siin ilmas midagi ning seostas kiirelt asjaolu, et kui masinasse panna plastikkaart, saab sealt midagi vastu. Seejärel hüppaski lind kõrvalolevale automaadile ning ehmatas nii seda kasutavat naist, kes sammu tagasi astus ja oma krediitkaardi maha jättis. 

Koheselt kasutas pikkade näppudega lind võimaluse ära, napsas kaardi ja püüdis aru saada, kuhu see panna tuli. Lõpuks osutus piletautomaat varese jaoks siiski liiga keeruliseks vidinaks ning ta loovutas krediitkaardi lahkelt selle omanikule.

Varesed on kõrge intelligentsiga linnud ning seega ei ole üllatuseks, et üks neist inimeste käitumist imiteerida üritas, et midagi vastutasuks saada. Lisaks sellele on vareseid nähtud oma hukkunud kaaslasi leinamas, tööriistu kasutamas ning ühel juhul isegi neid toitvale tüdrukule kingitusi toomas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles