Lemmikute lemmik: kuidas ära tunda, kui loomal on midagi viga?

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Don Bendickson / PantherMedia / Don Bendickson / Scanpix

Marianne ja tema neljajalgne sõber Hugo külastavad seekord PetCity loomakliinikut, kus loomaarst annab nõu, kuidas ära tunda, kui loomal on midagi viga. Millised on valu sümptomid, mida neist järeldada ja mida looma aitamiseks koheselt ära teha?

Lemmikloomade ravi on tänapäeval väga kõrgel tasemel ning iga loomaomaniku jaoks on nende neljajalgsele sõbrale pakutava raviteenuse kvaliteet kahtlemata tähtis. Lemmikute puhul ei ole alati lihtne aru saada, kui neil kuskil midagi valutab — näiteks kassidel on kombeks oma ebamugavustunnet peita ning nii ei oska omanik arvatagi, et midagi valesti on.

Tasub pigem karta kui kahetseda ning kui on näha, et loom käitub teistmoodi, on loid, ärev või isutu, tuleks pöörduda loomaarsti poole. Eestis pakutakse ka lemmikloomade esmaabikoolitusi, mille käigus saab veterinaarilt õppida ennetust ning seda, mida teha, kui õnnetus siiski juhtub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles