Dramaatiline video: toonekurg pääseb imenapilt näljase leopardi küüniste vahelt

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauren O’Dea / CATERS NEWS / Caters News Agency / Scanpix

Tansaania Serengeti rahvusparki külastanud turistidel õnnestus näha imelist vaatepilti — kõrges rohus toitu otsinud valge-toonekurele hiilis ligi leopard ning kui lind kiskjat lõpuks nägi, õnnestus tal vaid tänu kiiretele refleksidele lendu tõusta ja pääseda. 

Dramaatilist hetke õnnestus filmida 32-aastasel austraallannal Lauren O'Deal, kelle sõnul juhtus see viimasel päeval, mille ta safaril veetis. «Me ei olnud tol hommikul veel midagi erilist näinud, kuid ühel hetkel juhtis meie giid tähelepanu kõrges rohus peituvale leopardile,» meenutas O'Dea. «Sealsamas lähedal oli toonekurg ning igaks juhuks hakkasin ma teda filmima.»

Leopard aga kadus hiilides rohu sisse täielikult ära ning seda suurem oli turistide üllatus, kui kurg järsku lendu tõusis ning kiskja tema järel graatsiliselt õhku hüppas. Jaht aga ei õnnestunud — kurest jäid puudu vaid mõned millimeetrid ning leopard liikus seejärel lähedalasuva puu kaitsvasse varju, et luuret jätkata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles